top of page
Overskrift 3.png

Gratis for våre medlemmer av Dyrebar Lisens

Pris

Kr 650,-

Du kan se opptak av webinaret

Velkommen

01. februar

til en spennende og lærerik dag

der vi dykker ned i dyreassisterte tiltak (DaTi)!

  • Dette webinaret er perfekt for deg som vil lære mer om hvordan dyr kan spille en viktig rolle i pedagogiske, terapeutiske og helseforebyggende sammenhenger.

 

  • Vi har samlet noen av de fremste ekspertene på feltet for å dele sin kunnskap og erfaringer.

 

  • Du vil få konkrete tips og verktøy til hvordan du kan implementere dyreassisterte tiltak i din egen praksis.

Gjennom dagen vil du få innblikk i både de teoretiske grunnlagene og de praktiske sidene ved å implementere dyr i samhandling med mennesker. Vi dekker alt fra hvordan oxytocin påvirker samspillet mellom dyr og mennesker, til hvordan du kan jobbe med hund, katt, hest og gårdsdyr i ulike settinger.

 

Vi er spesielt stolte over å kunne presentere Kerstin Uvnäs Moberg, en av verdens ledende forskere på oxytocin, som åpner webinaret med et foredrag om oxytocinets betydning innen dyreassisterte tiltak.

Det er satt av tid til spørsmål og diskusjoner etter hver foredragsholder

og alle deltagere vil få deltagerbevis!

Bli med oss på en inspirerende dag

og utforsk de mange mulighetene som ligger i samspillet mellom mennesker og dyr!

Hvem passer webinaret for?

  • Lærere, terapeuter og behandlere som ønsker å inkludere dyr i sin praksis

  • Studenter og fagpersoner innen dyreassisterte tiltak og bistand

  • Alle som er nysgjerrige på hvordan dyr kan bidra til menneskers helse og velvære

Pris

Kr 650,-

Du kan se opptak av webinaret

Program

10:00 – Start
10:15 – 11:15 – Betydningen av oxytocin i DaTi (Kerstin Uvnäs Moberg)
11:15 – 11:30 – Nye definisjoner, Dyrebar Lisens og Dyrebar Lisens PRO (Line Sandstedt)


11:30 – 11:45 – Pause


11:45 – 12:15 – Katt i Dyreassistert Bistand (Lina Berndtsson)
12:15 – 12:45 – Egnethetsvurdering med PADA på hest (Camilla Carcary/Stall Ragnar)
12:45 – 13:15 – Hund i barnehage (Christian Talén)


13:15 – 13:45 – Pause


13:45 – 14:15 – Hvordan jobbe med hund på helsestasjon (Anne Elene Rinde)
14:15 – 14:45 – Katt i behandling (Birgitta E. Halck)
14:45 – 15:15 – Tiltak for unge på gård (Sunniva O. Uppman)


15:15 – 15:30 – Pause


15:30 – 16:00 – Selvstendig næringsdrivende i DaTi (Sissel Thorsdalen)
16:00 – 16:30 – Hvordan jobbe med hund i klasserommet (Cathrine Wessel)
16:30 – 16:45 – Avslutning

Vi er glade og ydmyke
over å kunne presentere disse foredragsholderne:
Profilbilder 2.png

Dr. Uvnäs Moberg er en av verdens fremste forskere på oxytocin, ofte kalt «kjærlighetshormonet», som spiller en avgjørende rolle i menneskers fysiske og psykiske velvære. Hennes forskning har gitt revolusjonerende innsikt i hvordan oxytocin kan styrke tilknytning og redusere stress, og viser hvordan samspillet mellom dyr og mennesker kan fremme helse og trivsel. I dette foredraget vil hun snakke om oxytocinets betydning i DaTi.

Profilbilder 9.png

Anne Lene Rinde, familieveileder ved Notodden og Hjartdal helsestasjon, vil dele sine erfaringer med å inkludere sin 9 år gamle labrador Emmy i arbeidet med barn i alderen 6-12 år. Sammen skaper de en trygg og støttende atmosfære for barna, som opplever økt mestring og trygghet i møte med utfordringer. Anne Lenes foredrag gir en unik innsikt i hvordan dyreassisterte tiltak kan berike arbeidet ved helsestasjonen og hvordan hunden kan bli en verdifull ressurs i arbeid med barn.

Profilbilder 8.png

Birgitta Erixon Halck er en erfaren terapeut og klinisk sosionom som aktivt implementerer katter i sin behandling. Hun har 28 års erfaring med rus- og psykiatripasienter, og de siste 13 årene har hun også arbeidet med klienter med muskelsmerter, lettere psykiske utfordringer og sosiale problemer ved Sunnaas sykehus’ poliklinikk. Birgitta startet med dyreassistert bistand i omsorgsbolig for eldre i 1998 og oppdaget hvor verdifullt kattens nærvær var for å åpne opp for samtale og kontakt. Birgittas vil snakke om hvordan kattene skaper en trygg atmosfære i behandlingen og hvordan de fungerer som naturlige døråpnere for samtale og kontakt.

Profilbilder 4.png

Camilla Carcary fra Stall Ragnar er en erfaren fagperson med en Cand. Polit.-grad i pedagogikk, spesialisering i barn og unges psykiske helse fra RBUP, og utdanning som kognitiv atferdsterapeut. Under seminaret vil Camilla dele sine perspektiver på hvorfor egnethetsvurdering av hester er avgjørende for vellykket implementering i dyreassisterte tiltak. Hennes innsikt viser hvordan riktig tilrettelegging og vurdering av hester kan bidra til bedre resultater og tryggere samspill mellom dyr og mennesker i terapi.

Profilbilder 3.png

Cathrine Wessel, allmennlærer ved Midtbygda skole i Røyken kommune. En av Cathrines beste kollegaer er Xina, en flat coated retriever på 2 år. På seminaret vil Cathrine dele sine erfaringer med hvordan Xina bidrar til økt trivsel, bedre konsentrasjon og styrket sosialt miljø i klasserommet. Gjennom praktiske eksempler og inspirerende historier vil hun vise

hvordan en skolehund kan være en verdifull ressurs for både elever og lærere.

Profilbilder 5.png

Christian Talén har lang fartstid som pedagogisk- og daglig leder, der han spesielt har jobbet med barn med spesielle behov. De siste årene har han sammen med hunden Millie skapt et unikt tilbud i barnehagen, der de jobber både med enkeltbarn og i grupper for å fremme trygghet, mestring og utvikling. Med sin bakgrunn og spesialkompetanse i tilrettelagt omsorg for sårbare barn, vil Christian dele sine erfaringer om hvordan hunden kan bli en verdifull ressurs i barnehagen.

Profilbilder 6.png

Lina Berndtsson har lang erfaring internasjonal innen finans og markedsføring og der har hun kjent på presset i et høypresterende miljø. Pandemien vekket hennes interesse for dyreassistert bistand og viktigheten av menneske-dyr-samspill. Lidenskapen for dyr har fulgt henne fra oppveksten på landet, og hun har blant annet jobbet frivillig ved et Wildlife Sanctuary i Namibia og på FOD i Norge. Lina skal snakke om hvordan hun og katten Koby, sprer glede og støtte til mennesker i alle aldre, både de som bor hjemme og de som bor på institusjon.

Profilbilder 1.png

Ulpi gård, en del av Dyrebar Omsorg, ligger vakkert til i Vesterålen og Lofoten og er et hobbybruk med geiter, høns, vaktler og fire hunder. Gården er godkjent som "Inn på tunet"-gård og fungerer som en alternativ opplæringsarena for barn og unge. Sunniva Uppman, spesialpedagog med utdanning innen dyreassisterte tjenester, leder arbeidet med barn, unge og dyrene på gården. Sunniva vil dele erfaringer om et Bufdir-finansiert tilbud som har gitt barn og unge nye muligheter på gården.

line lite 200x200.png

Line Sandstedt er daglig leder og utdanningsansvarlig ved Dyrebar Omsorg, og en anerkjent ekspert på samspillet mellom dyr og mennesker. Sammen med Christine Olsen har hun utviklet Dyrebar Omsorg til å bli en av landets ledende aktører innen utdanning, forskning og tjenesteyting innen dyreassisterte tiltak (DaTi). Line Sandstedt vil gi en grundig oversikt over utdanningsmulighetene innen dyreassisterte tiltak og svare på spørsmål knyttet til utdanningsvalg. Hun vil også presentere nye definisjoner og rammeverk for fagfeltet, slik at du får et oppdatert perspektiv på utviklingen.

Pris

Kr 650,-

Du kan se opptak av webinaret

bottom of page