top of page

Startkurs terapihund | skolehund

  Online teorikurs 

Dyrebar Omsorg har fokus på å styrke og utvikle relasjonen mellom hund og fører, som er et viktig grunnpilar når dere skal jobbe innen DAI. Kurset gir også en solid innføring i hvordan du jobber helsefremmende sammen med din hund, hvilke utfordringer du kan møte på og hvordan du legger opp et besøk til ulike brukergrupper.

Startkurset har det samme innholdet som besøkshundkurset - men det er lagt til noe bonusmateriale - og du kan sertifisere deg til å jobbe innen dyreassisterte aktiviteter før du eventuelt går videre med utdanningen.

Dyrebar omsorg - skolehund & terapihund

Dyrevelferd

gjennom kurset lærer du også hvordan du kan ivareta hundens behov under besøk. Vi trener hund med positiv forsterkning og kurset er

kvalitetssikret av etolog.

 

Å jobbe som Dyrebar tjenestehund skal være en glede og en berikelse for dere begge.

Dekorativt bilde

PADA

egnethetsvurdering
 

Før du begynner på utdanningen må du ta en PADA egnethetsvurdering av hunden din.

Dette er for å avgjøre om hunden din har de rette egenskapene som skal til for å kunne jobbe som skolehund eller terapihund. Å jobbe tett på mennesker i uforutsigbare miljø kan være belastende for hunden og ikke alle hunder trives med å være sosiale. Testen ser også på hvordan hunden reagerer/ikke reagerer i stressende situasjoner.

PADA testen er et viktig verktøy for å bedre kunne ivareta velferden til hunden - og i kurset vil du lære hvordan du kan tilrettelegge for at hunden din skal trives og kunne minimere belastning.

Dekorativt bilde

Nina Sinnes
Fantastisk mye nyttig!!
Kurset er bra forklart. Du trenger ikke klø deg i hodet av fremmedord. Du henger med hele tiden.
Kan anbefales selv om du ikke vil bli besøks hund. Det er så mye læring som nybegynnere på hund burde vite uansett 👍🐾🐾

 

Anette Brendjord Slinning
Great course
I warmly recommend this course to all passionate dog owners. I am filled with new insight, inspiration and motivation!

 

Tomm Percy Kristensen

 

Hunder har en helt egen evne

til å gi oss ro

 

"

 få oss til å smile, få oss til å være til stede her og nå, og gi oss nærhet og varme. En hund slippes gjerne helt inn i komfortsonen allerede på første møte. Nærhet til mennesker kan være komplisert og ta tid, men med en hund kommer det naturlig og de positive effektene  varer ofte lenge etterpå. Mennesker som er ensomme og isolerte, kronisk syke, barn med lærevansker mm, det er mange som kan trenge dyreassitert aktivitet. 

"

Dekorativt bilde

Lær om hund i tjeneste

 

Gjennom kurset vil du lære:

  • Hvordan hunder påvirker oss positivt.

  • Hvordan implementere hund i arbeid med ulike brukergrupper.

  • Hva en institusjoner må tenke på rundt allergener og tiltak.

  •  Risikohåndtering.

  • Hvordan du og hunden din kan bli et godt team innen dyreassisterte aktiviteter.

  • Konkrete øvelser dere vil få nytte av både i jobb, men også i hverdagen.

  • Hvordan ta regelmessige helsesjekker på hunden din hjemme.

Du har tilgang på kurset i 12 mnd

Dekorativt bilde

Hva sier forskning?

Forskning viser at omgang med dyr;

  • Styrker selvfølelse og mestring

  • Kan være en katalysator for å fremme menneskelig kontakt

  • Kan brukes som sosial støtte

  • Kan bidra til å gi økt motivasjon

  • Fremmer omsorgsevne og empati

  • Gir lavere blodtrykk

  • Gir lavere hjerterytme

  • Det utskilles hormoner som er positive for ro og velvære når vi har en positiv interaksjon med dyr. ​

Det er kun fantasien vår som setter begrensning for hvordan vi kan implementere hunden for å nå ulike terapeutiske eller pedagogiske mål.

Dekorativt bilde
PADA egnethetsvurdering

PADA Egnethetsvurdering

Mentaltest av hunden utført av etolog.

Statrkurs DAI

Startkurs DAI

Kjøp teorikurset

DAI samling

DAI Samling

Praktisk kurs

Praktisk trening med kursholder i grupper på 8stk

Praktisk Prøve

Praktisk Prøve

Avsluttende eksamen. Simulert besøk.

Dekorativt bilde

SERTIFISERINGSBEVIS

Ved fullført egnethetsvurdering, teorikurs, kan du velge å ta det praktiske kurset Dai Samling og Praktisk Prøve for Besøkshund, mens du venter på å fullføre utdanningen som skolehund eller terapihund. Da kan du jobbe som besøkshund inntil endt utdanning.

Teorikurs (6t) 

  • Introduksjon – Hva er en besøkshund

  • Risikohåndtering

  • Læring

  • Hundens signaler

  • Hundens helse

  • Relasjon mellom hund og menneske

  • Kommunikasjon og etikk

  • Hvordan legge opp et besøk med besøkshund

  • Du får tilgang til flere kompendier til nedlasting 

  • Kursprøve med mulighet for kursbevis


BONUS 

  • Pensumbok

Med vår sertifisering som besøkshund kan du utføre både frivillig og betalte oppdrag.

Vår veiledende priser er kr. 850,- pr sesjon (45min). 

Fagkunnskapen bak kurset

Christine og Line står bak innholdet i kurset. De oppdaterer kurset ved gjevne mellomrom i forhold til ny utvikling innen forskning og kunnskap på feltet.

Bli med i
Dyrebar Lisens

Norges største nettverk innen

dyreassisterte Intervensjoner.  


Et trygt nettverk for deg som jobber innen dyreassisterte intervensjoner. Et nettverk å støtte deg på og som kan hjelpe deg vokse i ditt arbeid. 

Vi tilbyr to forskjellige medlemskap

Dyrebar Lisens

Dyrebar Lisens Pro

Dyrebar Omsorg nettverk
Last ned brosjyrer:
Besøkshund PDF
hund på institusjon PDF

Ofte stilte spørsmål

 

Hvem bør ta kurset?

Dette er grunnkurset for alle som vil jobbe med dyreassisterte intervensjoner med hunden sin. Så om du vil bli besøkshund, skolehund eller terapihund så er dette riktig sted å starte. I dag er det mange som har sosiale hunder hjemme som egner seg godt til å jobbe med mennesker. For å kunne jobbe med mennesker bør hunden være sosial og like klapping/håndtering av fremmede mennesker. Den må være frisk og trygg og bør være vant til å ferdes i forskjellige miljø og takle forskjellige situasjoner på en rolig og selvsikker måte. Er du usikker på om hunden din egner seg, anbefaler vi at du begynner med en PADA egnethetsvurdering.
Startkurset gir deg den teoretiske og praktiske kunnskapen du trenger for få en trivelig og lydig familiehund uansett om du vil gjennomføre besøk sammen med hunden eller generelt få en mer veloppdragen hund i sosiale settinger i hverdagen.

Hva er forskjellen mellom en besøkshund og en terapihund?

Selv om en besøkshund gir flere fysiologiske og psykologiske effekter er det likevel forskjell mellom en terapihund og en besøkshund.
En terapihund blir brukt til en målrettet intervensjon, hvor hunden holder spesielle kriterier og er en integrert part av en behandlingsprosess. Terapien ledes av en helsearbeider med spesialkompetanse og holdes innenfor denne personens praksis eller profesjon. Eksempler på dette kan være hund integrert i pedagogisk arbeid på skolen, bruk av hund innen psykoterapi sammen med psykolog eller fysiske øvelser sammen med en fysioterapeut.
En besøkshund har fått grunnleggende trening og forberedelser til et besøk. Det stilles ikke krav om fagutdanning til fører. En besøkshund er i utgangspunkt en miljøskaper.

Hva slags positiv effekt kan en besøkshund bidra med?

Siden flere av de positive effektene vi får fra hund skjer igjennom fysisk kontakt, vil mye av arbeidet være fokusert rundt det å kjenne varme og nærhet fra et annet individ.
Et besøk kan foregå i grupper eller en-til-en. Besøket kan foregå innendørs i egnet rom eller utendørs i rolige omgivelser. Et besøk kan innebære alt fra kos, aktiviteter eller fremvisning av artige triks. Det er viktig at besøk tilpasses både brukeren, hundefører og hunden. Alle parter skal trives!
Hver økt varer alt fra 20 minutter til 1 time. Jobber en besøkshund på en institusjon eller arbeidsplass er det viktig at hunden får pauser mellom møtene for å kunne gi en like god opplevelse til alle.

Hvor lenge har jeg tilgang på kurset? 

Du har tilgangen i 1 år etter du kjøper kurset.
Det samme gjelder tilgangen til onlinegruppa som følger kurset.

Hvor finner jeg kurset? 

Når du har kjøpt kurset får du en velkomstmail fra Thinkific, vår læringsplattform.

Den ber deg lage et passord, når du har gjort det, logg inn og du finner kurset i Dashboard. Senere er det bare å logge inn i kursplattformen, der vil du finne alle kurs du har kjøpt hos oss. 

Får man studiepoeng?

Man får ikke studiepoeng av å ta kurset. Ønsker du å ta kurs som gir deg studiepoeng kan du lese mer om disse kursene våres : https://www.dyrebaromsorg.no/høyskoleutdanning 

Er skolen støttet av lånekassen? 

Vi er en privat skole og er derfor ikke støttet av lånekassen. Men vi har flere løsninger for betaling. Tar du universitetsutdanningen våres igjennom NMBU får du støtte fra Lånekassen. 

Hva med allergi?

for å forebygge allergiske reaksjoner, er det viktig med tiltak som reduserer spredningen av allergener. Dyrets tilgang bør begrenses til enkelte rom, gjerne i nærheten av en utgangsdør for å minimere spredningen av smuss og allergener. Dette vil også være med på at beboere, ansatte, pårørende og andre som ikke skal inngå i tiltaket vil bli mindre berørt av at det bringes hund inn på institusjonen eller arbeidsplassen. For å unngå hundehår og sikkel på klærne og i møbler, kan det brukes et teppe eller håndkle ved kontakt med hunden. Det bør også rengjøres på gulvflater med en mopp etter besøket. Under startkurset vil man lære mer om dette.

Finnes det retningslinjer for besøkshunder. skolehunder og terapihunder?

I Norge finnes det ingen lover eller regler som begrenser eller definerer tiltak med hund, men Dyrebar Omsorg har sammen med Helsedirektoratet utviklet anbefalte retningslinjer for tiltak med hund på institusjon, last den ned her.
I Dyrebar Omsorg anbefaler vi derfor at alle hunder som er under opplæring og skal oppholde seg på arbeidsplass eller institusjoner, skal igjennom en egnethetsvurdering.
Dette er viktig for å sikre både dyrevelferd og mennesker rundt.

bottom of page