top of page

Hund og sommerferie, hva bør du tenke på!

Forfatterens bilde: Dyrebar OmsorgDyrebar Omsorg

Nå som sommerferien er her får vi ekstra god tid til å henge sammen med de firbeinte venner. Skal dere på ferietur innlands eller utlands? Her er noen enkle, men viktige ting du bør tenke på.



Pass på hunden i varmen

Med sommersesongen kommer dessverre også de årlige artiklene om dyretragedier hvor hunder har blitt etterlatt i varme biler. På bare få minutter blir det uholdbart varmt i bilen, og fordi hunder ikke svetter på samme måte som oss mennesker blir de lettere overopphetet.

Bilen må aldri parkeres rett i sola om sommeren. Husk også at sola flytter seg. Selv om du parkerer bilen på en skyggefull flekk, kan den være badet i sol når du kommer tilbake.

NB, selv biler som står i skyggen kan bli alt for varme til at hunder kan oppholde seg i dem.

Skal du på lengre bilturer kan dette også være utfordrende for hunder. Du bør du venne hunden til å oppholde seg i bilen i god tid i forveien. Dette kan du gjøre ved å ta korte bilturer, la dem ligge i bilen med åpen dør og venne dem til transportburet sitt med godbiter.



Begrens aktivitetene

Midt på dagen, når sola står høyt, er det lurt å unngå lange turer og mye aktivitet. Legg heller inn en deilig morgentur før temperaturen har rukket å stige, og finn på aktiviteter sammen med hunden din på ettermiddagen og kvelden. Husk også å legge inn nok pauser og å gi hunden mye fri til å slappe av på de aller varmeste dagene.


Asfalt

Asfalt og andre underlag kan bli veldig varme i solen. Legg heller turen over gress og på stier slik at det ikke blir for varmt og ubehagelig for potene.

Husk også at varm asfalt kan skade potene, særlig om hunden løper mye. Hunden mister en del av den tykke huden under potene, det blir en slags blanding av vannblemme og brannskade. Denne typen skader behandles med smertestillende og eventuelt bandasje.



Vann til lek og moro

Husk alltid å ha vann tilgjengelig til både deg selv og hunden din, også når dere er på tur. Det er viktig at hunden får drikke når den er tørst.

Ved å legge noen isbiter i hundens vannskål holder vannet seg kjølig lenger. Ved å bruke en drikkefontene oppfordrer du hunden til å drikke, da den får tilgang til rennende, kaldt vann.

Vann er også fint for å kjøle ned poter og kropp, så la gjerne hunden få vasse i vannet hvis dere er i nærheten av en strand, eller fyll et lite plaskebasseng som hunden kan avkjøle seg i. På varme sommerdager er også svømmetrening og vannlek ypperlige aktiviteter.



Har du lyst til å lære mer om:

Hund i bilen, båt, tog og på fly

Hva bør dere ta med på reisen?

Førstehjelpsutstyr

AniPlan og AniCura-appen

Hund og varme

Solbeskyttelse

Flått

Huggorm

Reise til utlandet – parasitter, vaksiner etc.

SE WEBINARET GRATIS, BRUK KODEN: Sommerferie




Comments


bottom of page