top of page

23. desember

åpner vi for stemmegivning!

Årets Dyrebare
Gledesspreder?

 

Hvem er

 23. desember åpner vi for stemmegivning!

Premier til vinneren er sløyfe med navn og:

Valgfritt gratis produkt

1. januar kåres vinneren!

Dyreassisterte tiltak dreier seg om gode interaksjoner mellom mennesker og dyr, der dyrene får oss til å føle oss bedre, modigere, lettere, tryggere, elsket...

 

 

Dyrene kommer tettere innpå oss og kan gi omsorg selv som en fremmed. Vi krever mye mer tid til å bygge opp tillit til andre mennesker og kanskje er dette aller vanskeligst i de stundene der vi har aller mest behov for det. Da kan dyr være en viktig støttespiller.

Katja Renaud Løvnes.jpg

Katja Renaud Løvnes

og skolehunden Idun

Medlem av Dyrebar Lisens

Iren Sagvolden

og terapihunden Alma

Medlem av Dyrebar Lisens

Katja og Idun 10 år og snart pensjonist, er utdannet skolehund-team og Katja har to hunder til som er under utdanning. Katja jobber som barne- og ungdomsarbeider (fagarbeider) ved Vegårshei skole i Agder, med hund i skolen rettet mot elever med spesielle behov/utfordinger.

Iren og Alma har jobbet mye med studenter under eksamenstiden. Iren og Alma har i senere tid også jobbet med en jente som har vært alvorlig syk og innlagt på sykehus i over et år for så og få hjemmesykehus. Hun hadde smerte-syndrom og måtte gradvis lære å gå igjen. Iren og Alma har fulgt henne på veien til å bli frisk.

Sissel Thorsdalen

og skolehunden Juni

Medlem av Dyrebar Lisens

Sissel er utdannet sosiolog med sosialfaglig etterutdanning i barn og unges psykiske helse og utvikling og i traumesensitivt arbeid med både unge og voksne. Hun har tatt oppdrag sammen med hunden sin siden 2018, og har opparbeidet omfattende erfaring fra barnevernsinstitusjoner, skole for ungdom med spesielle behov, hjemmeboende ungdommer med ulike utfordringer, voldsutsatte, eksamensstudenter på universitet og høgskole og fra sykehjem. Tidligere samarbeid med en rekke frivillige organisasjoner, spesielt kvinneorganisasjoner og barne- og ungdomsorganisasjoner har gitt en verdifull flerkulturell kompetanse. Ved siden av oppdragene jobber Sissel som miljøterapeut på Oslo krisesenter og kompetansesenter for vold i nære relasjoner. Hun har også flere års jobberfaring fra avlastningsbolig for barn og unge med nedsatt funksjonsevne og fra eldre med demens på sykehjem.

Johanna Podhorny

og omsorgshunden Jeanette Rakett

Medlem av Dyrebar Lisens

Johanna har utdanning innen helsefag, etologi, zoologi og dyreassisterte intervensjoner fra NMBU. Hun har deltatt på en rekke praktiske treninger og er en ildsjel innen fagfeltet. Johanna er skribent Dyrebar Omsorg og skriver artikler med intervju av sertifiserte team. Johanna og hennes dyr har jobbet med frivillig arbeid og betalte oppdrag innen DaTi. Skoleelever, flyktninger, personer med demens og barn med hunderedsel er noen av de hun og hundene har hjulpet. Johanna er kunnskapsrik og engasjert med stort hjerte for dyrevelferd.

Kjerstin Granby

og skole- terapihunden Ludde

Medlem av Dyrebar Lisens

Kjerstin Granby og hunden hennes Ludde hjelper mer enn gjerne familier og enkeltpersoner. Matmor er sosionom med etterutdanning i familieterapi og veiledning. Da kommer det godt med at Ludde også har utdanning, med godkjenning til å jobbe innen både terapi og pedagogikk.

Pelle stoler på gutt.jpg
Terapihunden Simba

Stine Kristensen

og skolehundene Pelle og Simba

Stine har mastergrad i barnevern, videreutdanning i spesialpedagogikk og innen DaTi. Hun jobber til daglig som miljøterapeut på en barneskole og implementerer hund som et pedagogisk verktøy i det daglige arbeidet med elevene. Pelle og Simba er portugisiske vannhunder som jobber fast på skolen der Stine jobber. Pelle er en energisk hund som er veldig glad i barn, og han spiller en viktig rolle i skolehverdagen til elever med spesielle behov, men også i å motivere til lesing og læring i undervisningen. Simba er kosete og liker å være tett inntil elevene. Han kan være litt rampete og har egne meninger om det meste, men har fått mange gode venner på skolen. Han er engasjert og liker å gjøre triks sammen med elevene.

Tryggve.jpg

Kristiane Særsland

og omsorgshunden Angelina

Medlem av Dyrebar Lisens

Anne-Berit Hallbeck

og omsorgskatten Tryggve

Medlem av Dyrebar Lisens

Kristiane Særsland er snart utdannet spesialpedagog. Hun er 25 år. Hun er interessert i at alle mennesker skal føle seg verdifulle og viktige i samfunnet. Hun har et stort hjerte for mennesker. Hun har også et stort hjerte for dyr og har selv opplevd at dyr kan hjelpe gjennom sykdom da hun ble utsatt for en trafikkulykke i 2015. Kristiane er vokst opp med hund. Familien har hatt schæfer, og dvergpuddel. Dvergpuddelen ble 14.5 år og døde nylig (juli 2023). Kristiane fikk sin første hund som var rasen phalene i 2020 og dette er Alicia som er omsorgshund. Alicia fikk være med å besøke Kristiane på sykehuset når Alicia var 6 måneder. Hun er en spesiell hund og Kristiane så enda mer viktigheten av dyr etter dette. Hun har også tre andre hunder i samme rase og har i år startet kennel. Hun gleder seg til fortsettelsen og håper at de kan hjelpe mennesker som ønsker ett eller flere besøk. Kristiane elsker å gå turer og se på den flotte naturen vi har. Det er fint å oppleve nye ting. Hun er også glad i å plukke bær og høre fuglene kvitre. Hun elsker å gå på utstilling og er alltid klar for nye fine opplevelser. Hun syns hver dag er spennende og hvert menneske og dyr er unike.

Anne er utdannet ingeniør og jobber fulltid innenfor logistikk, men en dag kom hun til et punkt der hun trengte å fylle livet med noe mer enn tall og kontorarbeid. Takknemligheten over hvor godt hun selv har det i livet og bevisstheten på at dette ikke er en selvfølge førte til at hun ville gi GLEDE til mennesker i ulike situasjoner. Hun har alltid hatt katt og sett den magien dyr kan skape i møte med eldre, demente og mennesker i krise. Anne er interessert i arbeid der målet er å spre glede og gi en opplevelsen noen kan ta med seg i hjertet.

Terapikatt
Terapikatt

Birgitta Erixon Halck

og terapikatten Ramses

Medlem av Dyrebar Lisens

Birgitta har jobbet mye med mennesker med angst, depresjon, og mennesker med alkohol avhengighet og overspising, og nå siste 13 årene med pasienter med muskel-/skjelett-smerter og lettere psykiske vansker som angst, depresjon og traumer. Jobbet med barn/ungdom når hun var på PPT. I tillegg har hun jobbet flere år med eldre med ensomhetsproblematikk og angst/depresjon.

Terapihunden Stella
Terapihunden Stella

Ayesha Løvlimo

og terapihunden Stella

Medlem av Dyrebar Lisens

Ayesha er utdannet barnevernspedagog med videreutdanning i psykisk helsearbeid og dyreassisterte intervensjoner med hund. Hun har fullført et 1åring utdanningsløp som sertifisert hundeinstruktør. Hun har over 10 års erfaring fra institusjon innen rus og psykiatri, og innen barnevernet som både saksbehandler og familieveileder, og har jobbet som avlaster på beredskapshjem. Ayesha har gjennomført flere kurs i bl.a behandling av antisosial personlighetsforstyrrelse, tuning into teens, gruppeprosesser, traumesensetiv tilnærming og mentaliseringsbasert psykopedagogisk gruppeterapi.

Katrine og Marie reiser.jpg

Slideshow

Katrine Emma Hope

og omsorgskatten Marie

Medlem av Dyrebar Lisens

Marie og Kathrine Emma er frivillig omsorgs-team på et sykehjem. Kathrine Emma er utdannet erfaringskonsulent og er primært interessert i arbeid innenfor psykisk helse.

Cathrine Wessel.jpg

Slideshow

Cathrine Wessel

og skolehunden Xina

Medlem av Dyrebar Lisens

Cathrine Wessel er utdannet pedagog og jobber på Midtbygda skole

Sandra Arleen Viken.jpg
Torill og Emma.jpg

Sandra Arleen Viken

og hunden Alex

Torill Øverby Kvan

og skole-, terapihunden Emma

Medlem av Dyrebar Lisens

Sammen er de gledesspredere for beboere på Laugsand aldersheim. Hundeassisterte tiltak på aldershjem kan være et verdifullt bidrag til økt livskvalitet for beboerne. 𝗛𝘂𝗻𝗱𝗲𝗻𝗲 𝗸𝗮𝗻 𝗯𝗶𝗱𝗿𝗮 𝘁𝗶𝗹: - reduksjon av stress og angst - bedre humøret og redusere depresjon - stimulering av minner og kognisjon - lavere blodtrykk og hjertefrekvens - økt fysisk aktivitet - smertelindring - redusere ensomhet - reduksjon av uro og sinne hos personer med demens og Alzheimer

Torill er pensjonist, siden oktober 2013, og har lang erfaring som sykehuspedagog med ansvar for innlagte førskolebarn. Hun har også jobbet over 21 år ved Frambu, senter for sjeldne funksjonshemninger som rådgiver. Torill er utdannet førskolelærer med hovedfag i spesialpedagogikk. Siden 2012 har Torill jobbet med dyreassisterte tiltak med hund etter utdanningen på NMBU. Siden hun nå er pensjonist går mye av tiden hennes til trening av hunden Emma og hobbyer som å synge i blandakor og sy skinnfeller.

Historie om gutt og skolehund

Slideshow

Anne Vibeke Nesset

og skolehunden Aiko

Medlem av Dyrebar Lisens

Anne Vibeke Nesset, jobbar som lærar på Skodje barneskule. Dette skuleåret skal hun vere kontaktlærar på 3. trinn, og i tillegg har hun 20 % av stillinga med hund. Den 4 år gamle portugisiske vannhunden min Aiko, er sertifisert skulehund. Aiko er ein glad, trygg og tillitsfull hund. Han har vore med på skulen sidan våren 2019, både i klasserommet, i mindre grupper og i lag med einskilde elevar. – Anne Vibeke: Ein skulehund skal vere sosialisert og miljøtrent, og han skal vere eigna til og trivast i jobben. Når ein skal implementere hund i skulen må ein ha kunnskap om hund og hunden sin naturlege åtferd. Ein må også ha kunnskap om god dyrevelferd og korleis ta vare på dyrevelferden. Det er ikkje alle hundar som eignar seg i denne jobben.

Tina Høydahl 2.jpg
Frøydis.jpg

Tina Høydahl

og hunden Tessa (Comptessa Anabelle)

Frøydis Engeland

og skolehundene Glen og Kevin

Medlem av Dyrebar Lisens

Hundene vi deler livene våre med, kan gi oss omsorg og støtte i hverdagen. Tina forteller om en dyp glede hun ikke hadde kjent på lenge og hvor Tessa er hennes gledesspreder.Hundene våre kan gi oss viktige øyeblikk med ro, glede, tilstedeværelse, tilhørighet med en venn som alltid er der for oss. Tessa har vært hos Tina siden hun var 1,5 år, og er vant med å være med. De bor i Oslo sentrum og foruten om turene, er Tessa med overalt - både på jobb, restaurant, café og på hundevennlige ferier til utlandet.

Frøydis er utdannet adjunkt med hovedag i musikk og har etterutdannelse innen psykisk helse og er i tillegg hundetrener. Hun har tatt oppdrag sammen med hundene sine siden 2018 og har opparbeidet en bred erfaring fra skole på alle trinn uavhengig av hvilke utfordringer elevene måtte ha. Frøydis er god til å tilrettelegge undervisning og finne nye kreative måter å nå faglige mål på. Hun er også god til å jobbe med sosiale relasjoner og selvutvikling sammen med elevene. Relasjonskompetansen er høy og trygghet i relasjonen er essensiell i hennes arbeid. Frøydis har også jobbet på Oslo Nye teater med hundene sine og jobber nå i fengsel med innsatte. Hun er også aktiv som hundetrener og gir mest privattimer fremfor kurs da relasjonen også her står sentralt. Frøydis har erfaring som omsorgsarbeider og personlig assistent gjennom mange år og har jobbet som frivillig i barnekor, idrettslag og Røde Kors.

Joanna Przybylo.jpg

Slideshow

Joanna Przybylo

og omsorgshundene Daffy & Molly

Medlem av Dyrebar Lisens

Joanna er jobber i helsevesenet og for henne er det viktig å ha en hverdag der hun kan bidra med noe positivt, noe godt for andre mennesker. Joanna syns det er hyggelig å kunne gjøre nyttig arbeid med hundene, og ikke minst at andre også har stor glede av dem. Hun hørte om Dyrebar Omsorg og tok utdanningen gjennom dem og hun hadde ønske om å bli en ressurs og praktisere innen DaTi. Joanna ønsker at mennesker i alle aldre kan få glede av samhandling med Daffy. Det må skje på en sikker måte som ivaretar menneskelig behov og dyrevelferd.

Slideshow

Slideshow

Ann-Cathrin Lindland Løvstad

og skolehunden Echo

Ann-Cathrin jobbet med hund på Konnerud skole, først med lesehund-prosjektet i 2017 – den gang for 5. trinn. Ann-Cathrin arbeidet som spesialpedagog for 3.–7. trinn, der Echo hadde full jobb som medhjelper sammen med skolehunden Pippi. Hundene hadde eget pauserom og fikk mange planlagte pauser i løpet av arbeidsdagen. Echo og Pippi jobbet frem til november 2020, da Ann-Cathrin ble alvorlig syk og måtte slutte umiddelbart. Dette har vært et stort savn for henne, og sannsynligvis også for hundene. Ann-Cathrin overlevde, men klarer dessverre ikke å stå i jobb. Hun drømmer om å komme tilbake, men da mer som frilanser. Nå har hun hunden Totiki på 2,5 år, datteren til Pippi, som virker lovende. Ann-Cathrin ønsker imidlertid at hun skal bli litt eldre først.

Slideshow

Slideshow

Stina Røeggen Tuck

og terapihunden Milla Joy

Medlem av Dyrebar Lisens

Stina har bakgrunn som ambulansearbeider, sykepleier og har master i helsevitenskap. Hun har jobbet ved Oslo universitetssykehus siden 1999 og er fortsatt der. Stina har videreutdanning i katastrofe- og krisehåndtering gjennom høyskolen i Buskerud og studerer nå psykologi. Stina er vant med å jobbe med mennesker i alle livets faser og synes det nå er veldig spennende å integrere Milla Joy i helsefremmende arbeid.

Thea Irene Fjeldstad 2.jpg

Thea Irene Fjeldstad

og besøkshunden Silke

Thea og Silke jobber fast på sykehjem som viktige gledesspredere.

bottom of page